ΔΕΗ Λινοπεραμάτων: Περί εντοπιότητας αλλά και ρύπανσης της περιοχής

Αγαπητό Candiadoc,

Το θέμα που με ενοχλεί (νομίζω ότι πρόκειται και για νομική, αλλά και ηθική, αδικία) και σκέφτηκα ότι ίσως σου φανεί ενδιαφέρον για να δημοσιοποιηθεί είναι η ΔΕΗ και η “εντοπιότητά” της.
Κοιτούσα αυτήν την ανακοίνωση εδώ (https://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2019/07/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-1.pdf) και στην σελίδα 9 λέει (περί εντοπιότητας) ότι προηγείται η Ρογδιά (επειδή στο διαμέρισμά της είναι κτισμένη η ΔΕΗ- αν το έχω καταλάβει σωστά) και ΕΠΟΝΤΑΙ οι Γαζανοί (και Σκαφιδαριανοί να το πω έτσι που είναι ακόμα πιο κοντά).
Η ένστασή μου εμένα, που την ονομάζω και αδικία είναι ότι τα φουγάρα της ΔΕΗ λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ την σκαφιδαρά-γάζι και ΟΧΙ τους Ρογδιανούς.
Αν κοιτάξουμε εδώ στο τμήμα ανέμων (http://www.hnms.gr/emy/el/climatology/climatology_city?perifereia=Crete&poli=Heraklion&fbclid=IwAR0w7xFN2n5Sba9lrBiLloQUDg93bmj5gyyqr6vDmcCYyXI3C2AetcH4KoU), στα στατιστικα διευθύνσεως του ανέμου στο Ηράκλειο θα δούμε ότι 8 μήνες (ναι 8 μήνες!!) φυσάει ΒΔ (δλδ προς σκαφιδαρά-γάζι) και τους υπόλοιπους 4 μήνες φυσάει νοτιάς (δλδ προς την θάλασσα).
ΚΑΝΕΝΑ μήνα (ούτε ΕΝΑΝ) δεν φυσάει μέσος άνεμος προς Ρογδιά και όμως έχουν όλα τα προνόμια οι κάτοικοι εκεί έναντι της σκαφιδαρας-γαζι που εισπνέουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλες τις βρωμιές του εργοστασίου της ΔΕΗ.Σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμη χειρότερα…τους Γαζανούς τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι με τους κατοίκους της Αχλάδας, Καλεσίων και Φόδελε. Δηλαδή, πρώτοι οι Ρογδιανοί (μόνοι τους) και κατόπιν οι πραγματικά αδικημένοι (κατά την γνώμη μου) Γαζανοί-σκαφιδαρά και μάλιστα ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ (από χωριά που είναι στου διαόλου την μάνα που λέμε. Καμία εμπάθεια προς τα αγαπητά αναφερθέντα χωριά…τρόπος του λέγειν είναι το προηγούμενο).Ε δηλάδη…πραγματικά, που είναι η “λογική” σε όλο αυτό;  
Σας παραθέτω και μια εικόνα που έφτιαξα από το google earth για την οπτική του πράγματος.Επίσης, σας παραθέτω και εικόνα από ένα βίντεο που τράβηξα και φαίνεται καθαρά αυτά τα φουγάρα να “σημαδεύουν” 24 ώρες το 24ωρο τις ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ περιοχές Σκαφιδαρά και  Γαζίου μολύνοντας τον αέρα μας με τα βρωμοδηλητήριά τους.  Όλη αυτή η “ασπρίλα” που φαίνεται στις εικόνες από το βίντεο “πίσω από τις ομπρέλες” ΔΕΝ είναι…ομίχλη! Είναι αυτή η βρώμα που μας “προσφέρουν” απλόχερα οι “υπεύθυνοι” (που καθυστερούν τόσα χρόνια το κλείσιμο αυτού του εκτρώματος) για να εισπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας! 

Ευχαριστώ

πολίτης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί